I Espergærdespejderne arbejder vi aktivt med bæredygtighed på tværs af hele organisationen. Det betyder at lige fra vores bestyrelse til familiespejdere arbejder vi med hvordan vi kan være bæredygtige på en god og forståelig måde for alle aldre.
BÆREDYGTIGHEDSSTRATEGIEN
I 2024 blev der oprettet et bæredygtigheds-udvalg, hvis hovedformål er at indarbejde initiativer der med fokus på bæredygtighed i gruppens aktiviteter og iværksætte små og store indsatser.
Med udgangspunkt i Det Danske Spejderkorps’ bæredygtighedspolitik og med inspiration fra gruppens medlemmer, integreres bæredygtighed i vores aktiviteter og udvikle spejdergruppen i en bæredygtig retning.
Espergærdespejdernes arbejde er drevet af frivillig indsats fra ledere, støtter og forældre. Derfor er det vigtigt at indsatsen er forankret i frivilligt engagement og skaber værdi for spejdergruppens kerneopgave og eksisterende traditioner.
Espergærdespejdernes bæredygtighedsindsats bygger på fire grundprincipper:
- Indsatsen er forankret i ideer og engagement fra ledere, støtter og forældre.
- Indsatsen understøtter DDS’ overordnede bæredygtighedspolitik
- Indsatsen skal komplementere spejdergruppens primære aktiviteter og traditioner
- Indsatsen skal skabe værdi for spejdergruppen
Bæredygtighedsstrategien operationaliseres gennem 7 overordnede indsatsområder. Læs mere om strategien og indsatserne i dokumenterne til højre.
FOKUS PÅ MAD
Som en del af vores arbejde har Espergærdespejderne faktisk været med til at afprøve den officielle kogebog fra DDS hvor vi lavede flere af retterne ude på Årstiderne i Humlebæk inden bogen blev udgivet.
Vidste du at, I sommeren 2024 afholdte Espergærdespejderne faktisk en hel sommerlejr hvor der kun blev serveret kød én dag ud af da 7 dage vi var afsted!
Læs mere om vores fokus på indkøb og mad i dokumenterne til højre.
Er du interesseret i at vide mere eller deltage i arbejdet om at gøre Espergærdespejderne mere bæredygtige, så kontakt Lasse Skou Andersen eller Cæcilie H. Havning.